SLOVENSKÁ ASOCIÁCIA ŠPORTU NA ŠKOLÁCH - občianske združenie

Školské dni športu

 

Netradičné súťaže s cieľom jednoduchými pohybovými aktivitami pritiahnuť k športovaniu aj doteraz neoslovených žiakov základných a stredných škôl.

V čom je prínos ŠKOLSKÝCH DNÍ ŠPORTU?

Netradičné súťaže dávajú šancu športovo súťažiť aj tým menej talentovaným chlapcom a dievčatám – bez strachu a ostychu. Ponukou sa snažíme osloviť aj tých, u ktorých sa doteraz pohyb a šport nestal súčasťou ich denného režimu.

Sú však určené aj pre aktívnych športovcov, ktorí si dosiahnutými výkonmi upevňujú svoje sebavedomie, ale hlavne sú pre nich prostriedkom zvyšovania  majstrovstva v športe, ktorý robia ako hlavný. Žonglovanie futbalovou loptou či kopanie 11-tok je napríklad vhodným tréningovým doplnkom futbalistov, skákanie cez krátke švihadlo zasa ocenia napríklad atléti, ale aj vyznávači ďalších športov.

Program Školských dní športu je z celoštátneho pohľadu nemenný.  To však neznamená, že v školách, obciach a mestách si ho nemôžu doplniť o ďalšie disciplíny – preťahovanie lanom, hod do basketbalových košov, in line korčule a mnohé ďalšie, ktoré spestria napr. športový deň na škole.

Kategórie:            Žiaci a žiačky ZŠ, nar. 1. 1. 2001 a mladší,

Žiaci a žiačky SŠ,  nar. 1. 1. 1997 a mladší 

Program podľa metodiky: METODIKA TU

 

ŠKOLSKÉ  M-SR

Účastníci:       Podľa hlásení sa stanoví celoštátne poradie

Miesto a termín:  školské / okresné kolá - od 2.9.2016 - 28.2.2017

                       celoštátne finále - marec 2017

Poznámka:  Pozvanie na celoštátne finále – na základe hlásení od organizátorov na predpísanom tlačive, ktoré treba zaslať do 28. februára 2017 na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Platné sú len hlásenia od organizátorov, ktoré musia byť riadne opečiatkované a overené.